Pages

Sunday 19 April 2015

SE: Från Zürich med tåg till skidåkning i Flumserberg


I slutet på mars hade vi vad som kom att bli vår sista skiddag för den här säsongen, så jag är glad att ägde rum i min favoritskidort i Schweiz: Flumserberg (Sankt Gallen). Och så underbart annorlunda vårt besök där var den här gången. Så sent som för ett år sedan ägnade vi större delen av vår tid i backarna med att motivera framför allt vår yngste son att inte ge upp. Nu, vid nio års ålder, gick han utan protest med på att prova på nya utmaningar, som t.ex. branten i det sista partiet av den röda backen ner till liftstationen Arve.

Vi fick en hel dag med solsken, vilket tydliggjorde fördelen av ett stort liftsystem som Flumserberg. Även om snön i de röda backarna ner från Prodkamm var väldigt tungkörda redan före lunch, så hade vi fortfarande perfekta villkor på de skuggigare nedfarterna från Maschgenkamm. Och medan familjen tog en extra eftermiddagspaus, fick jag själv den här gången åtminstone ett åk i den svarta backen ner från områdets högsta punkt (Leist, 2.222 m).

Lite extra ”mervärde” gavs vår dagsutflykt av att vi åkte tåg. Under skidsäsongen går pendeltåget S2 ända till Unterterzen, varifrån man smidigt tar en kabinlift upp till Tannenboden, den ena dalstationen i Flumserberg. Och när vi med pjäxor på fötterna och skidor på axeln tog spårvagnen hem från Bahnhof Enge var det inte utan att vi kände oss väldigt ”schweiziska”.

Att jag, som sydsvensk, inte har vuxit upp nära Alperna avslöjades dock under samma hemresa. På morgonen hade nästan alla på tåget lagt sina skidor på hatthyllan, så vi undrade varför vi var ensamma om att göra så också på kvällen. Svaret kom snart i form av droppar i huvudet, när snön runt bindningarna började att smälta... ;)






- - -
Våra tidigare skidresor i Schweiz i år har gått till Klosters-Davos, Hoch Ybrig och Laax. Ifjol var vi i Arosa, Klewenalp, Meringen-Hasliberg samt Flumserberg.

- - -
English version
Deutsche Version (kommt bald)

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment! I love feedback!