Pages

Tuesday 18 August 2015

SE: Tjeckiska Crock-14 på Countryfestival i Klewenalp, Schweiz


Fler videos av Crock14 i Klewenalp hittar ni här.

Har jag alltid varit ett country-fan? Nej, verkligen inte. Ärligt talat, när min tjeckiske kusin en gång i tiden började att intressera sig för denna kultur, så tyckte jag – uppvuxen i Sverige – att det kändes som en konstlad hyllning till USA. Men medan jag själv har bytt fritidsintressen ett otaligt antal gånger genom livet, så har han hållit fast vid och specialiserat sig på amerikansk clogging. Och genom alla föreställningar som jag har sett med hans och hans frus dansgrupp Crock-14 har också jag själv utvecklats.

Alpen Country Open-Air Festival


Därför stortrivdes jag när de i juli i år uppträdde på Alpen Country Open Air – en festival här i Klewenalp (Nidwalden, Schweiz) som i år arrangerades för 21:a gången. Det är verkligen något speciellt med stämningen där, inte bara när Crock-14 uppträder. Före deras föreställning dansade publiken line dance och jag tror faktiskt att både min fru och jag upplevde att det kunde vara något för oss. Med tiden, alltså...

Vandring från Klewenalp till Stockhütte (medan barnen var i Sverige...)


För tillfället har vi fullt upp med andra intressen, som till exempel att vandra. Mellan Crock-14:s föreställningar hann vi ta oss bort till Stockhütte och tillbaka. Den turen hade vi kanske inte hunnit med på två timmar om barnen hade varit med, men nu var de hos sina farföräldrar i Sverige. Där hade de det jättebra som vanligt och märkte, för övrigt, knappt att vädret i år var betydligt sämre där än här. De enda de beklagade sig över att de schweiziska sommarloven är så korta – de har ju bara fem veckor medan deras svenska kompisar har nio.

Crock-14 firar 20 år och uppträder i Australien


Låt oss återgå till Crock-14: i skrivande stund är den tjeckiska dansgruppen på en lång turné i Australien och den resan får jag nöja mig med att följa via deras sociala medier (Facebook och YouTube). Men den 29:e november i år vill jag att vara på plats i Prag när gruppen firar sitt 20-årsjubileum (!). Att jag samtidigt kan ägna mig åt språkinlärning och putsa min tjeckiska blir en extra bonus.

- - -
Min bloggpost om Crock-14 i Klewenalp 2014 hittar ni här.

- - -
Fler bilder från Klewenalp hittar ni på Instagram.






- - -
English version

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment! I love feedback!