Pages

Monday 24 March 2014

SE: Tips om en deckare på tyska: "Tod im Aargau" av Ina Haller

Nu har jag så äntligen läst en deckare som utspelar sig här i Schweiz – Tod im Aargau ("Död i kantonen Aargau") av Ina Haller. Här får vi möta Andrina, vars lugna vardag som lektör på ett bokförlag en dag avbryts av att den ena efter den andra människan i hennes omgivning blir mördad. Lyckosamt nog kommer den stilige polismannen Feller till hennes undsättning.

Vad jag verkligen gillade med den här romanen är den idylliska bild som målas upp av livet i Aargaus småstäder – man cyklar till jobbet, joggar och promenerar i skogen och fördriver fritiden med trädgårdsarbete och grillkvällar tillsammans med kompisar.

Handlingen, däremot, känns inte särskilt trovärdig. Mördaren som måste fram till berättelsens inledning måste ha varit en systematisk person med stort tålamod, börjar plötsligt att agera helt ogenomtänkt. Och redan på sidan nio förstår vi att huvudpersonen och herr Feller ska inleda en kärleksrelation, trots att han är en av poliserna som utreder fallet och trots att Andrina närstående personer fortsätter att dö.

Det här är en tunn bok med ett enkelt språk så den är perfekt för utlänningar som vill förbättra sin tyska.

- - -
Boken Tod im Aargau finns att låna på Pestalozzi-biblioteken i Zürich.

- - -
English version 
Deutsche Version (kommt auch in der Zukunft...)

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment! I love feedback!