Pages

Thursday 13 March 2014

SE: Flumserberg – min favoritskidort i Schweiz


Efter min lyriska beskrivning av våra skiddagar i Österrike i år kanske ni har fått intrycket att vi inte längre tänker fortsätta att upptäcka de schweiziska Alperna. Inget kunde vara mer fel. Förra helgen var vi för första gången i Flumserberg (kanton: Sankt Gallen) och fick – utan jämförelse – den bästa skidåkningen vi har upplevt här hittills.

De positiva intrycken började redan i Tannenboden (1.400 m) - precis en så pittoresk alpby som turister drömmer om, i princip förskonad från hotellkomplex i betong. Därifrån åkte vi upp i ett liftsystem som kanske inte är så stort, men väldigt allomfattande. Den här gången - med barnen - höll vi oss i de blå och röda backarna, men de svarta – uppifrån den högsta toppen Leist (2.222 m) – såg på avstånd väldigt lovande ut.

Och sedan så var det ju det här med läget: Flumserberg ligger bara en timme med bil från Zürich och skulle väglaget inte vara så bra kan man ta ta tåget S2, vilket under vinterhelger inte stannar i Ziegelbrücke utan i Unterterzen (425 m), varifrån det går en kabinbana. Mycket talar alltså för att Flumserberg blir vår favoritskidort nästa säsong.

Snön då? Jo, den var helt okej, om än lite tung, men vi är ju redan i mars. Och i gengäld fick vi ju njuta av rent underbart solsken.

- - -
Våra tidigare skidresor i Schweiz har gått till Arosa och Klewenalp.










- - -
English version
Deutsche Version 

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment! I love feedback!