Pages

Wednesday 19 March 2014

SE: Säsongens sista helg på skidor i Meiringen-Hasliberg (Berner Oberland)


Vintern i Schweiz har över lag varit mild och snöfattig och nu när trädgården dessutom fylls av vårblommor känns det närmast fel att åka skidor. Men vi bestämde oss för att ta en sista chans. Väderleksrapporterna hade avslöjat att det inte skulle bli någon lördag med solsken, men eftersom situationen såg mer lovande ut ju längre västerut man kom, valde vi att åka till Hasliberg vid Meiringen (kanton: Bern).

Här är man högt upp i Alperna (en av liftarna tog oss upp till 2.433 m) och tur var det för det var bara i de övre backarna som det fortfarande låg naturlig snö. I liftsystemets lägre delar finns det snökanoner men det hjälpte inte så här i mars – vissa av backarna hade jordfläckar och i de flesta var snön fuktig och tung.

Nåväl, hela vår familj var inställd på att åka så mycket som möjligt så vi fick faktiskt en intensiv skiddag. Och eftersom Hasliberg är ett välplanerat system och bara ligger en och en halv timme med bil från Zürich så kommer vi nog tillbaka redan nästa år. Ja, det vill säga, om det inte känns ännu mer lockande att upptäcka något av de många andra schweiziska skidområden där vi ännu inte har varit.

- - -
Våra tidigare skidresor i Schweiz i år har gått till Arosa, Klewenalp och Flumserberg. Dessutom har vi varit i Dienten am Hochköning i Österrike. 












- - -
English version 
Deutsche Version 

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment! I love feedback!