Pages

Tuesday 12 August 2014

SE: Vandring med barnen i Engelberg och Globis Skattjakt


Under våren väntade min fru och jag vecka efter vecka på den perfekta helgen – den då vi skulle få ut våra barn på en riktig vandring, med lockbetet att sova över uppe i Alperna. Men gång på gång varnade väderprognoserna för regn, antingen på lördagen eller söndagen.

Till slut bestämde vi oss för att den dagsvandring fick räcka och åkte till Brunni (Engelberg, Obwalden), en knapp timme från Zürich. Vi valde att börja enkelt från Ristis och tog därför en led där barnen får följa en skattjakt med den schweiziske seriefiguren Globi

Vår äldste son tog sig genast an uppgiften, medan lillebror inledningsvis släpade fötterna efter sig i protest mot alpäventyret, för att sedan komma igång och på slutet springa för att komma först till nästa skattkista. 

Belöningen när man kommer fram till målet i Brunnihütte är en "kittelstig" – man går barfota runt en liten damm och får genom fotsulorna uppleva olika underlag; grus, stenar, bark, vatten eller lera.

Globis skattjakt är i ärlighetens namn väldigt enkel, men vad gör väl det när det räcker för att motivera barn till att vandra vidare. Mer begär man ju inte som vuxen om man själv får njuta av Alputsikten en liten stund till!




- - -

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment! I love feedback!