Pages

Wednesday 13 August 2014

SE: "Crock 14" på Countryfestivalen i Klewenalp


Under en av de varmaste dagarna i juli åkte min fru och jag till Klewenalp för att vandra. Med tanke på temperaturen hade det kanske varit mer passande att stanna i Zürich och bada i sjön, men så ville vi ju se dansgruppen Crock 14.

Vår vandring blev i slutändan ganska kort men det gjorde ingenting för detta är (liksom jag redan har skrivit om Klewenalp på vintern) knappast det mest spektakulära bergsområdet här i närheten. Och ändå fick vi, som sig bör, en rejäl dos av alpängar med såväl karaktäristiska kor som en rik flora.


Efter vandringen stannade vi på den årliga festivalen Country Alpen Open-Air Klewenalp. Den här gången var mina släktingar och deras Crock 14 med på programmet. Dansgruppen kommer från Tjeckien men har specialiserat sig på amerikansk clogging, både traditionell och modern.

Som alltid rycktes jag med av energin och glädjen i deras show och kände mig mäkta stolt när jag hörde den den schweiziska publikens jubel och applåder. Jag har aldrig valt att countrydans skulle bli en del av mitt liv, men tack vare en tjeckisk kusin har den onekligen vunnit sig en plats i mitt hjärta.

- - -
Här hittar ni ytterligare videos från Crock 14:s uppträdande i Klewenalp: 1, 2, 3.






- - -
English version
Deutsche Version

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment! I love feedback!